Forum o djeci i roditeljima
 
Početna stranicaCalendarFAQPretraľnikRegistracijaLogin

Share | 
 

 ticino masa

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Autor/icaPoruka
zvrk06
Admin


Female
Broj postova : 12185
Age : 28
Lokacija : Dalmacija u mom oku
Registration date : 30.01.2008

PostajNaslov: Re: ticino masa   uto stu 30, 2010 10:02 am

Aurora svaka čast

_________________



[Vrh] Go down
Korisnički profil http://mojabeba.motion-forum.net
Kikica
Vrhunska tipkalica


Female
Broj postova : 11528
Lokacija : Pula
Registration date : 27.10.2010

PostajNaslov: Re: ticino masa   uto stu 30, 2010 1:15 pm

Torta za 10!!!!!!
[Vrh] Go down
Korisnički profil
pia2
Još malo pa neću bit baba


Female
Broj postova : 930
Age : 33
Lokacija : Split
Registration date : 19.03.2009

PostajNaslov: Re: ticino masa   uto stu 30, 2010 8:10 pm

RECEPT ZA TICINO

-1 vrecica + 1 zlicica zelatine u prahu
-60 ml hladne vode
-8 zlica fruktoze (ima je svagdi, pise vocni secer, al najjeftinije san nasla u mullera, nekih
12-tak kn)
-1 zlica vode
-15 ml glicerina (kupuje se u ljekarni, nemojte se puno raspravljat sa tetom jer ce brojat da je
to otrovno blabla, al koristi se u svim bombonima i u puno druge hrane. Uzet odma i spricu
za doziranje)
-1 kg secera u prahu

Zelatinu prelit sa 60 ml hladne vode i pustit da nabubri. Za to vrijeme otopit fruktozu sa samo 1 zlicom vode, ni slucajno vise, dok se ne dobije gusti sirup ( ne smi prokuhat). Skinit s vatre, pustit 10-ak sekundi da se ohladi i uz stalno mijesanje dodavat malo po malo glicerin.

Polako tu smjesu prelit po zelatini i sve dobro izmjesat. U posudu stavit pola kg secera i u sredini napravit udubinu. Secer je najbolje prije prosijat. Uliti mjesavinu i misat kuhacom dok se moze, a onda misit rukama i dodavat malo po malo secer. Kad se bude moglo najbolje pribacit na stol pa misit dalje kao da kruh misite.

MOJI SAVJETI

- sve skupa se potrosi oko 800 g mlivenog secera, al prosijat sve da vam ne zafali
- masa se cuva dobro zamotana u prozirnu foliju, istisnit zrak sat vise, pa u kesu, pa u
neku plasticnu kutiju
- neki stavljaju u frizider, al ja nisam jer se previse stvrdne u frizideru
- figure najbolje radit nekoliko dana prije ukrasavanja torte da se dobro osuse. ako je
juzina slabo ce se susit
- boje bi po mom misljenju bile najbolje u gelu jer se ove u prahu moraju misat sa vodom,
a ticino masa i voda se bas ne slazu. a i puuuuuno lipse nijanse se dobiju od boja u gelu.
na e bayu su puno jeftinije nego u nas
- masu kad valjate obavezno dobro posecerit podlogu
- razvaljat na sto tanje, prebacit na tortu i mic po mic od vrha put dole je zagladivat. ja to radin rukama

Na tortu se stavlja tzv. butter krema. evo recepta za improviziranu kremu

- 150 g secera
- 250 g masla
- 4 zlice vruce vode
- 1 zlicica arome vanilije ( moze i neka druga aroma, al ja san ovako radila i krema je bila preukusna)

znaci secer obavezno prvo prosijat. maslo ostavit na sobnoj temperaturi dok skroz ne omeksa. miksat mikserom i malo po malo dodavat secer. na kraju dodat aromu vanilina. ja ove 4 zlice vode nisam stavljala.

znaci ova krema ide na tortu, ispod ticina. najbolje je tortu izvana namazat samo tom kremom, i to kad se torta stisne. ovom kremom se daje i pravilan oblik torti da bude sta ravnija da ticino lipo legne.

jos jedna napomena. ako u kremi ima bilo kakve tekucine, krema se ne bi smila vidit izmedu 2 kore. neman neki pametniji savjet nego da taj dio zatvorite biskvitom. na slici sa rokovog rockasa se vidi kako to izgleda, na onoj di ja sidim i jedem, ona mala torta na stolu.
i pozeljno je da je krema sto cvrsca, ako nije dodat kremfix ili nesto...


[Vrh] Go down
Korisnički profil
leobaby
Admin


Female
Broj postova : 10935
Age : 34
Registration date : 31.01.2008

PostajNaslov: Re: ticino masa   uto stu 30, 2010 8:51 pm

Super pia, sutra ću ja to detaljno proučiti, jeej! Sad idem laganini u krpe..

_________________

"Nije nebo visoko, nisu zvijezde daleko, samo spusti glavu i pogledaj dječje oči."
[Vrh] Go down
Korisnički profil http://mojabeba.motion-forum.net/index.htm
Josipa
Moderator
Moderator


Female
Broj postova : 7123
Age : 33
Lokacija : Bistrinci
Registration date : 14.04.2008

PostajNaslov: Re: ticino masa   uto stu 30, 2010 9:00 pm

Pia

_________________
3.1.2005.
21.3.2006.
28.9.2011.
[Vrh] Go down
Korisnički profil
Angie
Odana forumašica


Female
Broj postova : 1949
Age : 38
Lokacija : selo na ulazu u zagreb...
Registration date : 12.04.2010

PostajNaslov: Re: ticino masa   uto stu 30, 2010 9:09 pm

hvala
[Vrh] Go down
Korisnički profil
ninana
Moderator
Moderator


Female
Broj postova : 10831
Age : 31
Lokacija : Tuzla
Registration date : 03.06.2009

PostajNaslov: Re: ticino masa   sri pro 01, 2010 10:33 am

Pia

_________________




[Vrh] Go down
Korisnički profil
Angie
Odana forumašica


Female
Broj postova : 1949
Age : 38
Lokacija : selo na ulazu u zagreb...
Registration date : 12.04.2010

PostajNaslov: Re: ticino masa   sri pro 01, 2010 1:36 pm

čime da obojim tićino da dobijem boju bijele kave i boju čokolade???
za kupit ima samo žuta,crvena,zelena i plava boja
[Vrh] Go down
Korisnički profil
ninana
Moderator
Moderator


Female
Broj postova : 10831
Age : 31
Lokacija : Tuzla
Registration date : 03.06.2009

PostajNaslov: Re: ticino masa   sri pro 01, 2010 1:38 pm

ja mislim kad pomjesas ljubicastu i zutu da dobijes smedju a ljubicastu dobijes mjesanjem plave i crvene

_________________




[Vrh] Go down
Korisnički profil
Angie
Odana forumašica


Female
Broj postova : 1949
Age : 38
Lokacija : selo na ulazu u zagreb...
Registration date : 12.04.2010

PostajNaslov: Re: ticino masa   sri pro 01, 2010 1:46 pm

malo mi je to puno mješanja ne znam kako bi bilo s kakaom???
[Vrh] Go down
Korisnički profil
pia2
Još malo pa neću bit baba


Female
Broj postova : 930
Age : 33
Lokacija : Split
Registration date : 19.03.2009

PostajNaslov: Re: ticino masa   sri pro 01, 2010 1:49 pm

hm, pa di stojis? kod nas ima kupit smeda u prahu
[Vrh] Go down
Korisnički profil
pia2
Još malo pa neću bit baba


Female
Broj postova : 930
Age : 33
Lokacija : Split
Registration date : 19.03.2009

PostajNaslov: Re: ticino masa   sri pro 01, 2010 1:52 pm

http://www.dora-usluge.hr/dora/index.php?page=browse&action=list&group=42&cat=185

ili ove u gelu
[Vrh] Go down
Korisnički profil
Angie
Odana forumašica


Female
Broj postova : 1949
Age : 38
Lokacija : selo na ulazu u zagreb...
Registration date : 12.04.2010

PostajNaslov: Re: ticino masa   sri pro 01, 2010 1:58 pm

ja sam u zgb(ali sesvete)nema ni u konzumu,ni u dm-u,a miler mi je daleko
ovo mi je sad kasno da naručim,u subotu torta mora biti gotova(ak ne uspije da drugu stignem do nedjelje napravit)
[Vrh] Go down
Korisnički profil
Aurora
Novorođenče
Novorođenče


Female
Broj postova : 31
Age : 37
Lokacija : Osijek
Registration date : 11.04.2010

PostajNaslov: Re: ticino masa   sri pro 01, 2010 2:52 pm

Ja sam jednom bojala sa kakaom, trbalo mi hitno smeđe boje. Nije loše ispalo. Dobila sam neku mat smeđu.

Inače ako naručiš iz Dora usluga može ti stići do petka, mislim da su oni iz Zg, a šalju City expresom, jedino što je poštarina 25-30kn.
[Vrh] Go down
Korisnički profil
leobaby
Admin


Female
Broj postova : 10935
Age : 34
Registration date : 31.01.2008

PostajNaslov: Re: ticino masa   sri pro 01, 2010 3:12 pm

pia2 je napisao/la:
RECEPT ZA TICINO

-1 vrecica + 1 zlicica zelatine u prahu
-60 ml hladne vode
-8 zlica fruktoze (ima je svagdi, pise vocni secer, al najjeftinije san nasla u mullera, nekih
12-tak kn)
-1 zlica vode
-15 ml glicerina (kupuje se u ljekarni, nemojte se puno raspravljat sa tetom jer ce brojat da je
to otrovno blabla, al koristi se u svim bombonima i u puno druge hrane. Uzet odma i spricu
za doziranje)
-1 kg secera u prahu

Zelatinu prelit sa 60 ml hladne vode i pustit da nabubri. Za to vrijeme otopit fruktozu sa samo 1 zlicom vode, ni slucajno vise, dok se ne dobije gusti sirup ( ne smi prokuhat). Skinit s vatre, pustit 10-ak sekundi da se ohladi i uz stalno mijesanje dodavat malo po malo glicerin.

Polako tu smjesu prelit po zelatini i sve dobro izmjesat. U posudu stavit pola kg secera i u sredini napravit udubinu. Secer je najbolje prije prosijat. Uliti mjesavinu i misat kuhacom dok se moze, a onda misit rukama i dodavat malo po malo secer. Kad se bude moglo najbolje pribacit na stol pa misit dalje kao da kruh misite.

MOJI SAVJETI

- sve skupa se potrosi oko 800 g mlivenog secera, al prosijat sve da vam ne zafali
- masa se cuva dobro zamotana u prozirnu foliju, istisnit zrak sat vise, pa u kesu, pa u
neku plasticnu kutiju
- neki stavljaju u frizider, al ja nisam jer se previse stvrdne u frizideru
- figure najbolje radit nekoliko dana prije ukrasavanja torte da se dobro osuse. ako je
juzina slabo ce se susit
- boje bi po mom misljenju bile najbolje u gelu jer se ove u prahu moraju misat sa vodom,
a ticino masa i voda se bas ne slazu. a i puuuuuno lipse nijanse se dobiju od boja u gelu.
na e bayu su puno jeftinije nego u nas
- masu kad valjate obavezno dobro posecerit podlogu
- razvaljat na sto tanje, prebacit na tortu i mic po mic od vrha put dole je zagladivat. ja to radin rukama

Na tortu se stavlja tzv. butter krema. evo recepta za improviziranu kremu

- 150 g secera
- 250 g masla
- 4 zlice vruce vode
- 1 zlicica arome vanilije ( moze i neka druga aroma, al ja san ovako radila i krema je bila preukusna)

znaci secer obavezno prvo prosijat. maslo ostavit na sobnoj temperaturi dok skroz ne omeksa. miksat mikserom i malo po malo dodavat secer. na kraju dodat aromu vanilina. ja ove 4 zlice vode nisam stavljala.

znaci ova krema ide na tortu, ispod ticina. najbolje je tortu izvana namazat samo tom kremom, i to kad se torta stisne. ovom kremom se daje i pravilan oblik torti da bude sta ravnija da ticino lipo legne.

jos jedna napomena. ako u kremi ima bilo kakve tekucine, krema se ne bi smila vidit izmedu 2 kore. neman neki pametniji savjet nego da taj dio zatvorite biskvitom. na slici sa rokovog rockasa se vidi kako to izgleda, na onoj di ja sidim i jedem, ona mala torta na stolu.
i pozeljno je da je krema sto cvrsca, ako nije dodat kremfix ili nesto...


Fala fala! Meni se i dalje čini komplicirano i nejeftino, sve proučila.
Nisam ni znala da se prvo krema pa onda ticino stavlja...a sve se jede, zar ne?(zbog onog glicerina)
A mjesiš na šećeru u prahu?
Možda da za probu neke figurice probam..

_________________

"Nije nebo visoko, nisu zvijezde daleko, samo spusti glavu i pogledaj dječje oči."
[Vrh] Go down
Korisnički profil http://mojabeba.motion-forum.net/index.htm
ninana
Moderator
Moderator


Female
Broj postova : 10831
Age : 31
Lokacija : Tuzla
Registration date : 03.06.2009

PostajNaslov: Re: ticino masa   sri pro 01, 2010 3:27 pm

a leo mogla si taj post-recept premjestit u prvi post teme da ga ne trazimo za kasnije

_________________




[Vrh] Go down
Korisnički profil
pia2
Još malo pa neću bit baba


Female
Broj postova : 930
Age : 33
Lokacija : Split
Registration date : 19.03.2009

PostajNaslov: Re: ticino masa   sri pro 01, 2010 3:43 pm

evo imas i ovaj ducan u zg, vidi im adresu. cula sam da oni imaju boje u prahu.
http://www.sveisvasta.hr/

leo po ovom receptu izade malo vise od kg ticina. to ti je nekih 25-30 kn. ne znam kakvu tortu ces radit al meni je za onu rokovu tribalo 2 kg. sa jednom dozom mozes prekrit 1 tortu i napravit sve figure iz svih crtica.

i ova butter krema po ovim mjerama ti je dovoljna za jednu tortu premazat.

komplicirano nije, i sve ide po planu jer nemas sta zeznit.

u svakom slucaju ako se odlucis- SRETNO!

[Vrh] Go down
Korisnički profil
morena
Još malo pa neću bit baba


Female
Broj postova : 995
Age : 25
Lokacija : zagreb
Registration date : 23.10.2008

PostajNaslov: Re: ticino masa   sri pro 01, 2010 4:57 pm

trebala bi recept za butter cream i neku kremu koju bi stavila u biskvit da i ako mi se dotakne tičinog da se taj ne rastopi... molim vas curke čim prije!!!
[Vrh] Go down
Korisnički profil
Angie
Odana forumašica


Female
Broj postova : 1949
Age : 38
Lokacija : selo na ulazu u zagreb...
Registration date : 12.04.2010

PostajNaslov: Re: ticino masa   sri pro 01, 2010 5:03 pm

evo postupak izrade tićina
http://www.minjina-kuhinjica.com/fondam-i-gum-pasta/figurice-od-fondana/domaci-fondan-uz-video-klip/
prekrivanje okrugle torte
http://www.youtube.com/watch?v=We26gwKS ... re=related
prekrivanje pravokutne/kockaste torte
http://www.youtube.com/watch?v=qlBqhsJ0dRc
[Vrh] Go down
Korisnički profil
leobaby
Admin


Female
Broj postova : 10935
Age : 34
Registration date : 31.01.2008

PostajNaslov: Re: ticino masa   sri pro 01, 2010 5:16 pm

morena je napisao/la:
trebala bi recept za butter cream i neku kremu koju bi stavila u biskvit da i ako mi se dotakne tičinog da se taj ne rastopi... molim vas curke čim prije!!!
http://mojabeba.motion-forum.net/recepti-f22/ticino-masa-t2194-60.htm

_________________

"Nije nebo visoko, nisu zvijezde daleko, samo spusti glavu i pogledaj dječje oči."
[Vrh] Go down
Korisnički profil http://mojabeba.motion-forum.net/index.htm
Angie
Odana forumašica


Female
Broj postova : 1949
Age : 38
Lokacija : selo na ulazu u zagreb...
Registration date : 12.04.2010

PostajNaslov: Re: ticino masa   sri pro 01, 2010 5:40 pm

leo,a da spojiš ove dvije teme??
[Vrh] Go down
Korisnički profil
ninana
Moderator
Moderator


Female
Broj postova : 10831
Age : 31
Lokacija : Tuzla
Registration date : 03.06.2009

PostajNaslov: Re: ticino masa   sri pro 01, 2010 5:42 pm

leo sastavo ove dvije teme

_________________




[Vrh] Go down
Korisnički profil
leobaby
Admin


Female
Broj postova : 10935
Age : 34
Registration date : 31.01.2008

PostajNaslov: Re: ticino masa   sri pro 01, 2010 6:14 pm

Jesam!

_________________

"Nije nebo visoko, nisu zvijezde daleko, samo spusti glavu i pogledaj dječje oči."
[Vrh] Go down
Korisnički profil http://mojabeba.motion-forum.net/index.htm
ninana
Moderator
Moderator


Female
Broj postova : 10831
Age : 31
Lokacija : Tuzla
Registration date : 03.06.2009

PostajNaslov: Re: ticino masa   sri pro 01, 2010 6:43 pm

vrijednice nasa

_________________




[Vrh] Go down
Korisnički profil
leobaby
Admin


Female
Broj postova : 10935
Age : 34
Registration date : 31.01.2008

PostajNaslov: Re: ticino masa   sri pro 01, 2010 7:05 pm


_________________

"Nije nebo visoko, nisu zvijezde daleko, samo spusti glavu i pogledaj dječje oči."
[Vrh] Go down
Korisnički profil http://mojabeba.motion-forum.net/index.htm
Sponsored content




PostajNaslov: Re: ticino masa   Today at 7:50 am

[Vrh] Go down
 
ticino masa
Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 4 / 6.Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
 Similar topics
-
» Ticino masa
» ticino masa

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
 :: Razno :: Recepti-
Forum(o)Bir: